Agentia de Publicitate Craiova | Camera Media Craiova

Loading…

Concert STAGIUNEA ESTIVALA 2016 | Filarmonica Oltenia Craiova | Dirijor GIAN LUIGI ZAMPIERI | Agentie de publicitate Craiova Camera Media

STAGIUNEA ESTIVALA 2016
ORCHESTRA SIMFONICA A FILARMONICII „OLTENIA”
prezinta
JOI, 26 MAI 2016, ORA 19:00
Concert de concerte
in parteneriat cu Asociatia Interculturala Romano-Coreeana
DIRIJOR
GIAN LUIGI ZAMPIERI
ITALIA

In program:
George Enacovici: Concertul in Mi minor pentru vioara si orchestra, op. 33 (prima auditie absoluta)
Solist: GEO FABIAN
Edouard Lalo: Concertul in Re minor pentru violoncel si orchestra (partea I)
Solista: YUJUNG CHOI (Coreea de Sud)
Mitch Leigh: „The Impossible Dream” din musicalul „Omul din La Mancha”
Richard Rodgers: „If I loved you”
Leonard Bernstein: „Somewhere”
Frederick Loewe: “I could have dance all night” din musicalul “My Fair Lady”
Franz Lehár: Aria “Liebe du Himmel auf Erden” din opereta “Paganini”
Robert Stolz: „Spiel auf deiner Geige”
Solista: SOYUNG YU (soprana, Coreea de Sud)
Wolfgang Amadeus Mozart: Concertul nr. 23 in La major pentru pian si orchestra, K. 488
Solista: SOLIP SEOLAH RYU (Coreea de Sud)

Noul dirijor al Filarmonicii „Oltenia” vine din Italia

Gian Luigi Zampieri, nascut in 1965 la Roma, este reprezentant al scolii italiene de dirijat, fiind unul dintre ultimii discipoli ai maestrului Franco Ferrara. A urmat studiile la Accademia di Santa Cecilia si apoi la Accademia Chigiana, obtinand in 1988 Diploma de onoare. De la mijlocul anilor 80, s-a dedicat prezentarii operei lui Astor Piazzolla si este considerat de critica drept unul dintre expertii de seama pe scenele internationale: a realizat transcriptii si orchestratii interpretate in toata lumea (Vladimir Spivakov, Lalo Schifrin, Jorge Calandrelli, Ettore Stratta etc.)
A organizat si a condus transmisiuni pentru Radio Vatican. Concertele sale sunt inregistrate si transmise de Radio Romania, RAI, Radio Vatican, Tv Spaniola, Radio Rusia, Uniunea Radiourilor Europene de la Geneva. Intrat foarte de tanar in luema cinematografului, a ingrijit editia italiana a filmului Amadeus de Miloš Forman (1985). Din 1986, este profesor titular de studii orchestrale la conservatoarele italiene de stat. In octombrie 2011, a dirijat concertul de deschidere al stagiunii Orchestrei de Camera Radio din Bucuresti, prezentand in prima auditie absoluta propria compozitie “Non nobis Domine, portret al lui Jacques de Molay”, interpretata cu ocazia aniversarii procesului care a hotarat desfiintarea Ordinului Cavalerilor Templieri. Dirijorul Gian Luigi Zampieri detine titlul de merit de Cavaler al “Ordine Constantiniano di San Giorgio”. In prezent, este Dirijor invitat al Filarmonicii din São Carlos (Brazilia) si Dirijor al Filarmonicii „Oltenia” din Craiova.
***
Prima auditie absoluta la Craiova
Concertul in Mi minor pentru vioara si orchestra de George Enacovici
Structurat in trei parti, Concertul pentru vioara in Mi minor se situeaza, ca modalitate de elaborare componistica, pe linia expresiei de esenta romantica, avand “trimiteri” clare la scoala franceza. Melodicitatea este inspirata din melosul popular, secunda marita conferind muzicii o specificitate de netagaduit. Violina solista poarta “mesajul” intregii lucrari: este purtatoarea melodiilor de larga arcuire si al evidentei virtuozitati, cantul ei se “impleteste” cu cel al instrumentelor de suflat (din lemn, cel mai adesea), pune “in pagina” ritmuri de joc, contribuind, din plin, spre final, indeosebi, la dinamizarea discursului muzical. Acest concert are toate premisele sa devina una din cele mai reusite creatii de gen din intreaga literatura muzicala romaneasca.

 

 

Sursa : filarmonica-oltenia.ro

Acest eveniment este promovat de catre Agentia de Publicitate Camera Media Craiova

Footer Anunt-Small

Leave a Reply