Agentia de Publicitate Craiova | Camera Media Craiova

Loading…

Concertul Maria Tanase Simfonic | Loredana | Craiova

Dupa memorabilele „Mozart Rocks” (concertul de rock simfonic din 2013) si „Vivaldi Colours” (show-ul de fuziune intre muzica pop si cea clasica din 2014), Filarmonica „Oltenia” prezinta un nou spectacol de exceptie la Sala Polivalenta din Craiova, vineri, 25 septembrie 2015, ora 21:00.

Evenimentul se doreste a fi un impresionant Omagiu-InVocatie dedicat memoriei Mariei Tanase, acordurile maiestuoase ale muzicii simfonice rezonand armonios cu frumusetea melodica a temelor traditionale romanesti.

Spectacolul ii reuneste, pe aceeasi scena, pe Loredana Groza – artista cunoscuta pentru reinterpretarea in maniera proprie a unor celebre cantece populare romanesti si pe membrii Cvartetului de coarde „Balanescu”,formatie de avangarda renumita in lumea intreaga.

Fondatorul si liderul cvartetului, compozitorul Alexander Balanescu, impreuna cu violonista Clare Connors, au detinut un rol esential in evolutia artistica a ansamblului. Notabil pentru stilul foarte distinctiv de interpretare a muzicii, grupul manifesta predilectie pentru aranjamente instrumentale originale, valorificand ritmuri neconventionale si disonante sonore.

Pe parcursul carierei artistice, muzicienii din componenta Cvartetului de coarde „Balanescu” au colaborat cu artisti si formatii de muzica rock, pop & electronic, precum: Philip Glass, David Byrne, Gavin Bryars, Michael Nyman, Rabih Abou-Khalil, Kevin Volans, Hector Zazou, „Spiritualized”, „Pet Shop Boys” (Anglia) si “Yellow Magic Orchestra” (Japonia).

Nu in ultimul rand, la reusita spectacolului isi aduc importanta contributie Orchestra Simfonica si Corala Academica ale Filarmonicii “Oltenia”, cu participarea Corului de Copii al Liceului de Arte „Marin Sorescu” – Craiova.

Pentru detalii si bilete : http://www.filarmonica-oltenia.ro/en/evenimente/event/542-maria-tanase-symphonic.html

Agentia de Publicitate Camera Media este Partener Media pentru Evenimentul Maria Tanase Simfonic.

Leave a Reply