
Dublul concert pentru corn de Haydn | Filarmonica Oltenia Craiova | VINERI, 12 OCTOMBRIE 2018, ORA 19:00 | Agentie de publicitate Camera Media Craiova

Filarmonica „Oltenia” Craiova
Stagiunea „Muzica uneste!”
Dublul concert pentru corn de Haydn, o raritate pe scena Filarmonicii
VINERI, 12 OCTOMBRIE 2018, ORA 19:00
Concert simfonic
ORCHESTRA SIMFONICA A FILARMONICII „OLTENIA”
DIRIJOR: MARIUS HRISTESCU
SOLISTI: MIHAI SARBU, IOAN GABRIEL LUCA (corn)
In program:
Constantin Arvinte: „Melancolie” pentru orchestra de coarde (prima auditie)
Joseph Haydn: Concertul nr. 2 in Re major pentru doi corni si orchestra, Hob.VIId:4
Piotr Ilici Ceaikovski: Serenada in Do major pentru orchestra de coarde, op. 48
Concert in abonament (2)
Preturi bilete: 30 lei; 15 lei (elevi, studenti, seniori); abonament pret intreg:140 lei; pret redus: 70 lei.
Filarmonica „Oltenia” Craiova continua stagiunea „Muzica uneste!” (partea a II-a) vineri, 12 octombrie, ora 19, cu o seara in care clasicismul si romantismul muzical sunt prefatate de o lucrare contemporana – „Melancolie” pentru orchestra de coarde (prima auditie) – semnata de compozitorul roman Cosntantin Arvinte. Orchestra Simfonica va fi dirijata de maestrul Marius Hristescu, binecunoscut publicului pentru proiectul „Anotimpurile poeziei romanesti”, realizat in colaborare cu rapsodul Tudor Gheorghe. Concertul nr. 2 in Re major pentru doi corni si orchestra, o lucrare rar cantata din creatia lui Haydn, va aduce pe scena Filarmonicii oltene pe reputatii solisti, Mihai Sarbu si Ioan Gabriel Luca. Seara se va incheia cu Serenada in Do major pentru orchestra de coarde, op. 48 de Ceaikovski, considerata pentru prospetimea si farmecul sau o adevarata bijuterie muzicala.
Marius Hristescu (n. 29 septembrie 1975, Craiova) este un dirijor, compozitor si orchestrator roman. Provine dintr-o familie de muzicieni, tatal fiind violonist, iar mama, flautista. Anul 1999 marcheaza inceputul colaborarii cu binecunoscutul cantautor Tudor Gheorghe, colaborare in urma careia a luat nastere proiectul „Anotimpurile poeziei romanesti”. Prima parte a acestui proiect, „Primavara Simfonic”, a obtinut titlul de cel mai bun CD de muzica culta al anului 2001, trofeu oferit la decernarea Premiilor Industriei Muzicale Romanesti (martie 2002). Au urmat „Toamna…”, „Iarna…” si „Vara Simfonic”. In urma reputatiei de compozitor si orchestrator dobandite, artisti valorosi ai momentului din industria muzicala romaneasca i-au solicitat colaborarea. S-au bucurat de succes si cele doua proiecte simfonice realizate alaturi de basul Daniel Prunaru (pe scena Operelor din Craiova si Cluj), materializate in doua CD-uri.
Mihai Sirbu s-a nascut in 1975, in localitatea Cotusca, judetul Botosani. A absolvit Academia de Muzica „George Enescu” din Iasi, sectia interpretare instrumentala – corn, clasa prof. Petrea Gisca. In perioada 1995-1999 a fost angajat al Operei Romane Iasi, iar intre 2000 si 2005 a colaborat cu mai multe orchestre de suflatori din Italia. Este membru fondator al formatiei de suflatori „Horn Quartet”. In calitate de solist a sustinut peste 60 de concerte, acompaniat de mai multe orchestre din tara. Din anul 2011 detine functia de manager al Filarmonicii de Stat Botosani, in prezent aflandu-se la cel de-al doilea mandat de conducere a acestei institutii.