Agentia de Publicitate Craiova | Camera Media Craiova

Loading…
Alexandru Tomescu Turneu International Stradivarius Anotimpurile Astor Piazzola - Craiova 2017

Turneul International Stradivarius Craiova | Alexandru Tomescu | ZILELE MUNICIPIULUI CRAIOVA 2017 | Agentie de publicitate Camera Media Craiova

Oferta Publicitate Craiova Agentie de publicitate Camera Media Craiova
Oferta Publicitate Craiova
Agentie de publicitate Camera Media Craiova

 

 

Turneul International Stradivarius ajuns la editia a X a aduce ANOTIMPURILE lui Astor Piazzola

 

Violonistul Alexandru Tomescu, pianista Sinziana Mircea si bandoneonistul Omar Massa au plecat pe 13mai pina in 9iunie in Turneul International Stradivarius 2017, turneu ajuns la aX a editie. O calatorie muzicala – culturala in 14 centre culturale din Romania, Mihaileni-Botosani si Franta care aduce in fata publicului un repertoriu de exceptie, interpretand muzica ANOTIMPURILE de ASTOR PIAZZOLA si dansurile spaniole compuse de MANUEL DE FALLA, ENRIQUE GRANADOS, PABLO DE SARASATE.
In #10ani Turneul International Stradivarius a parcurs o calatorie minunata, plina de experiente exprimate prin Muzica, Atitudine, Valori si, mai presus de orice prin apropierea de publicul mai tanar si neexperimentat. An de an, Turneul a adus la concerte un numar tot mai mare de spectatori, peste 10.000 oameni iubitori ai muzicii, din toate categoriile de varsta. Violonistul Alexandru TOMESCU, liderul acestui proiect, crede in angajamente pe termen lung, in intalniri care rezista timpului si isi dezvolta adevarata valoare, asemeni muzicii.
Muzica, dar mai ales muzica clasica, poate parea o forma de arta greu de patruns, doar pentru cunoscatori. Dar, Muzica Clasica ofera multa deschidere catre tot publicul care iubeste sunetul, pentru ca ofera emotie si este o forma complexa de comunicare. Publicul sesizeaza legatura dintre muzica, expresie, forma, culoare, imagine si tot ansamblul starilor, dar si activitatile care se desfasoara pe scena: de la miscare, teatru, muzica pana la poveste.
#10 Turneul International Stradivarius 2017 – aduce concertul ANOTIMPURILE- in fata publicului, oferind un adevarat regal muzical cu Violonistul Alexandru Tomescu si Vioara Stradivarius Elder-Voicu, tanara pianista Sinziana Mircea si renumitul bandoneonistul argentianian, Omar Massa pe muzica lui Astor Piazzolla: Anotimpurile , Granados-Kreisler: Dans spaniol , De Falla – Kreisler: Dans spaniol din “La vida breve”, Albeniz-Kreisler: Malaguena, Albeniz : Tango, Sarasate: Romanta Andaluza, Sarasate: Zapateado, Sarasate: Jota Navarra, Piazzolla: Nightclub 1960.

15 concerte, 14 orase din Romania, Mihaileni Botosani-CASA ENESCU, si Franta, in perioada 13mai-9iunie 2017, debutand pe 13 mai la Brasov-Centrul Cultural Reduta, 14mai-Pitesti-Filarmonica, ajunge pe 16 mai-Tirgu-Mures-Filarmonica de Stat, 17mai-Cluj-Napoca-Sala Auditorium Maximum, 18mai-Sinagoga Bistrita, 20 mai-Timisoara-Filarmonica Banatul, 21mai- Sebes-Centrul Cultural „Lucian Blaga”, 23 mai-Onesti-Biblioteca Radu Rosetti, 24 mai-Piatra Neamt-Cinema Dacia-Panoramic, 25mai-Iasi, 29mai-Craiova-Filarmonica „Oltenia”, 30 mai-Bucuresti-Casa Radio, 1iunie-Siviu-Muzeul Brukenthal, 9 mai-Tirgu-Jiu-Parcul Coloanei fara sfarsit.
#10 Turneul International Stradivarius 2017-ANOTIMPURILE continua sa fie dedicat proiectului de Restaurarea Casei George Enescu-Mihaileni Botosani si crearea de cursuri de pregatire muzicala pentru tinerii din zona si din toata tara, Master Class de vioara, toate intr-o serie de evenimente dedicate marelui muzician George Enescu.

Alexandru Tomescu a declarat : ”Peste 150 de spectacole, la care au venit peste 75.000 spectatori, peste 100.000 km parcursi (pe drumurile din Romania…, asa ca s-au simtit cel putin dublu!). Mii de ore de studiu, imposibil de contabilizat. Sprijinirea a numeroase cauze sociale si umanitare (Asociatia Nevazatorilor din Romania, protezarea copiilor hipoacuzici, dotarea sectiei de cardiologie a spitalului de copii Marie Curie, Hope and Homes for Children Romania, salvarea casei Enescu, deschiderea Academiei de Muzica si Arte Vizuale de la Mihaileni)- colaborarea cu numerosi artisti, fie ei muzicieni, actori, pictori, producatori video, light designeri, regizori, fotografi – si lista poate continua, pentru a va putea oferi de fiecare data un spectacol altfel, in care muzica sa isi gaseasca calea catre inima si sufletul Dvs.
“Doar un inceput” ar spune vioara Stradivarius, la cei 315 ani ai ei…

Dupa cum vedeti, este greu de exprimat in cuvinte ceea ce reprezinta acest turneu. Cred ca de aceea a fost inventata muzica, pentru a putea spune ceea ce inima simte, dar cuvintele sunt prea neindemanatice pentru a zugravi. Acum, dupa ce am trecut impreuna, in turneele precedente prin muzica lui Paganini, a lui Bach sau a lui Bartok, suntem cu totii gata sa exploram o muzica pe cat de pasionala, pe atat de meditativa sau melancolica. Cred ca nu il poti intelege cu adevarat pe Astor Piazzolla daca nu stii de unde a pornit totul, din peninsula iberica… Voi avea alaturi de mine, in acest demers indraznet, doi artisti remarcabili: pianista Sinziana Mircea si bandoneonistul Omar Massa. Pe Sinziana o stiu inca de cand era eleva de liceu si in acelasi timp o foarte activa membra a Fundatiei Culturale Remember Enescu. Am cantat impreuna pentru prima data in cadrul concertelor dedicate tinerilor, organizate de Teatrul ACT. Apoi a plecat la studii in strainatate: Germania, Anglia, Italia. Spre surpriza multora, Sinziana a ales sa vina in Romania pentru a-si continua cariera muzicala. Mi-am dat seama ca suntem animati de acelasi entuziasm si – de ce nu – idealism,  asa ca intalnirea noastra in acest turneu a venit cat se poate de firesc. In acelasi timp, doresc sa duc mai departe munca inceputa de parintii mei in Fundatia Remember Enescu de promovare activa a tinerilor muzicieni deosebit de valorosi.
Omar Massa e un artist cuceritor. Muzica lui Piazzolla are nevoie de bandoneon ca de aer. Omar aduce pe scena de concert a turneului Stradivarius un autentic aer argentinian; instrumentul sau, un bandoneon vechi de peste 100 de ani se va acorda perfect cu vioara Stradivarius, indiferent de anotimpul de la Buenos Aires in care ne vom gasi.
Orice incheiere poate fi in acelasi timp si un nou inceput. Turneul merge mai departe, fiindca muzica nu se sfarseste niciodata. Va invit sa va bucurati de ea !

Pianista Sinziana Mircea declara ca: ”Pentru mine, a face parte din Turneul Stradivarius este un vis devenit realitate. Urmaresc acest turneu inca de la prima editie, din sala de concert, respirand la unison cu alti mii melomani aflati sub vraja muzicii clasice si a viorii Stradivarius sub arcusul lui Alexandru Tomescu. Acum traiesc aceasta experienta de pe scena iar emotia si bucuria sunt infinit mai intense. Este o mare onoare pentru mine sa ma aflu pe scena Turneului Stradivarius alaturi de Alexandru Tomescu si Omar Massa, doi artisti exceptionali alaturi de care descopar in fiecare zi frumusetea si magia muzicii lui Piazzolla, Granados, Sarasate, de Falla si Albeniz. Acest turneu este unul dintre cele mai frumoase daruri pe care le-am primit vreodata si cu adevarat ma bucur de fiecare clipa. Sper ca si publicul sa se bucure alaturi de noi de acest minunat anotimp al muzicii si al visarii.’’

Bandoneon Omar Massa spune ca: ”It is a big pleasure and honour to share the stage with such wonderful musicians. I already said to Alex when we recorded the CD that his work with the “Seasons of Buenos Aires” is probably the best version I ever heard of this arrangement . Not only because of his amazing technique on the Violin but because of his sensitive and passion with the music. He is playing the “Seasons” with his heart, not with his fingers and I think Astor Piazzolla would love that.”
Casa din Mihaileni a apartinut bunicilor dupa mama ai lui George Enescu, preotului Ioan Cosmovici si sotiei sale, Zenovia. Acolo, s-a nascut, in 1839, mama compozitorului, Maria Cosmovici, devenita mai tarziu Maria Enescu. Tot acolo, Maria Enescu a si murit, in martie 1909.
Proiectul ANOTIMPURILE- #10 TURNEUL INTERNATIONAL STRADIVARIUS are ca partenerI: BRD GROUPE SOCIETE GENERALE- Partener principal, ENEL Romania, SELGROS Romania, Mercedes-Benz-Vans-mASINA OFICIALA A turneului, Angelli, UPC, Tuca, Zbarcea, Asociatii, Securitas, Apa Nova, Distributione Corto Plazo, Molecule-F, co-producatori TELEVIZIUNEA ROMANA si RADIO ROMANIA, ORDINUL ARHITECTILOR SI FUNDATIA PRO PATRIMONIO, Parteneri media: Adevarul, Rfi, Dilema Veche, SmartFm.
Organizatori: Fundatia „REMEMBER ENESCU” si Asociatia BrandYOU –UP.

Alexandru Tomescu este artistul care a creat o revolutie in muzica clasica romaneasca, dovedind ca poate imblanzi orice forma de muzica. A castigat cele mai mari competitii muzicale ale lumii: de la Concursul „Paganini”sau „Marguerite Long-Jacques Thibaud”,la Concursul International de vioara „George Enescu”.
Alexandru TOMESCU a castigat in 2013, pentru a doua oara, in urma unui concurs national organizat de Ministerul Culturii si Patrimoniului National, dreptul de a canta pentru urmatorii 5 ani pe vioara STRADIVARIUS Elder Voicu.Vioara Stradivarius Elder, folosita timp de patru decenii de maestrul Ion Voicu, este considerata a fi una dintre cele mai frumoase si bine conservate VIORI STRADIVARIUS din lume.
Cu o cariera fantastica in Europa si in lume, succese in sali precum Théatre des Champs Elysées-Paris, Carnegie Hall – New York sau Metropolitan Arts Centre- Tokio, Alexandru Tomescu a ales Romania, propunand publicului, an de an, in concerte live, fara pauza si fara partitura – cele mai ample si dificile integrale pentru vioara solo – Paganini, Ysaÿe, Bach .An de an sustine Master Classuri cu tineri muzicieni din tara si strainatate.
Pianista SINZIANA MIRCEA- concertat in Statele Unite ale Americii, Japonia, China si Europa, pe scene precum Carnegie Hall, Tokyo Metropolitan Theater, Harbin Concert Hall, Yangzhou Concert Hall, St Martin-in-the-Fields Londra, Cheltenham, Town Hall, Ateneul Roman si altele.
Sinziana Mircea a debutat pe scena Ateneului Roman la varsta de 7 ani si a sustinut primul recital in SUA la 11 ani. Au urmat turnee in SUA la varsta de 14 ani (Washington DC, Chicago, Georgetown), in Japonia la varsta de 20 de ani (Tokyo, Toyama, Okayama) si cel mai recent in China (Harbin, Dalian, Yangzhou, Nanjing, Wuxi). a obtinut numeroase premii in competitii nationale si internationale, cel mai recent fiind Premiul de Debut la Miami International Piano Festival Academy (2016). In anul 2014 a devenit primul bursier roma?n al Van Cliburn Foundation & TCU School of Music, SUA, fiind invitata sa participe la ’’PianoTexas Festival & Academy’’, in urma unor selectii extrem de riguroase la nivel mondial.
Sinziana Mircea, tanara pianista s-a aflat sub indrumarea profesorilor Ronan O’Hora, Boris Petrushansky, Verona Maier, Olga Szel, Stela Dragulin, si Elena Dumitrescu. De asemenea, a participat la numeroase cursuri de maiestrie cu mari personalitati, precum pianstii Aldo Ciccolini, Dan Grigore, Veda Kaplinsky, Dominique Merlet.
Bandoneonistul OMAR MASSA- s-a nascut in 1981 la Buenos Aires – Argentina. A inceput sa invete pianul de la cinci ani, iar la sapte ani si-a facut debutul la Café Tortoni, o celebra casa de tango din Buenos Aires, cu muzica de Astor Piazzolla. La 12 ani a intrat la Conservatorul National de Muzica, unde a studiat bandoneon cu mari profesori precum Rodolfo Mederos, Marcos Madrigal si Julio Pane. A fost de asemenea discipol al Maestrului Alejandro Barletta. •Unul dintre marile evenimente la care a participat a avut loc in martie 2011, cand l-a acompaniat pe Placido Domingo in fata unui public de 120.000 de oameni, la Buenos Aires, Arena 9 de Julio. Tot atunci a cantat cu soprana Virginia Tola si Filarmonica din Buenos Aires si a dirijat Ansamblul de bandoneon cu care Placido Domingo a decis sa incheie concertul din Argentina. •Au urmat multe alte sali mari din Europa, Asia si America, Lincoln Center (New York – USA), The National Concert Hall (Dublin – Irlanda) si National Theatre La Castellana (Bogotá – Colombia).In afara repertoriului cult contemporan pentru bandoneon, Omar a abordat in concertele sale si muzica baroca. Activitatea sa de creatie a dat roade prin mai multe lucrari pentru ansamblu, precum Suite Patagonia si Concertango din 2013.
Omar Massa sustine cursuri de masterclasses la bandoneon pe muzica lui Astor Piazzolla la National Conservatory of Music, Higher School of Music and National Autonomous University of Mexico.

 

 

Agentia de Publicitate Camera Media Craiova este Partener Media pentru Zilele Craiovei, 2017,  29 MAI – 4 Iunie 2017.

Leave a Reply